Pannacotta med passionsfruktsås

Detta är ett av min favoritrecept, en mjölkfri pannacotta med passionsfruktsås, så fruktansvärt gott och fräscht! Jag har testar att göra pannacotta på flera olika mjölkfri gräddtyper, och min absoluta favorit är soya vispgrädde.
 
Tänk på att det tar lite tid för pannacottan att stelna, så ett tips är att göra den kvällen innan och låta står i kylen över natten. Passionsfruktsås kan man göra ca 1 h innan servering. 
 
 
Ingrediensen (6 portioner)
Pannacotta:
5 dl soya vispgrädde
1 dl stösocker
2 tsk vaniljpulver 
2 gelatinblad 
 
Passionsfruktsås:
6 stora Passionsfrukt
3-4 msk strösocker
4 msk vatten
2 gelatinblad 
 
 
Gör såhär:
1. Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka upp soya vispgrädde, strösocker och vaniljpulver under omrörning. Nr gelatinbladet expanderat till dubbelstorlek, krama ut vattnet från gelatinbladen lite lätt och lägg ner i kastrullen med pannacottan. Koka på svag värme tills gelatinbladet smält.
 
2. Häll över pannacottan i en skål och låt svalan, rör om då och då så att vaniljpulvret inte lägger sig på botten. Häll upp i glas och ställ in i kylen, låt så tills pannacottan stelnat. 
 
3. När pannacottan stelnat är det dags att göra passionsfruktsåsen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela och skrapa ut allt fruktkött från passionsfrukterna och koka upp tillsammans med strösocker och vatten. Låt koka på svag värme tills kärnorna släppt från fruktköttet. 
 
4. Krama ut vattnet från gelatinbladen lite lätt och lägg ner i kastrullen med passionsfruktsåsen. Koka på svag värme tills gelatinbladet smält.
 
5. Sila bort kärnorna från såsen, och låt den svalna helt! Häll sedan försiktigt passionsfruktsåsen över pannacottan. Ställ in pannacottan i kylen tills passionsfruktsåsen stelnat
 
Servera pannacottan toppat med frukt och bär. 
 

Kommentera här: