Mjölkfria Scones
Ingredienser (4 portioner):
- 7-8 dl Vetemjöl
- 4 tsk Bakpulver
- 1 tsk Salt
- 100 g mjölkfritt magrarin
- 3 dl Vatten
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Skär margarinet i bitar och blanda ner i bunken, finfördela med fingrarna tills det bli en grynig massa.
- Tillsätt vattnet och rör ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det skulle behövas, men inte mer än att degen precis börjar släppa från bunken.
- Dela degen i fyra lika stora delar och platta ut till runda kakor på ett bakplåtspapper. Ha lite mjöl på händerna så blir det lättare att arbeta med degen.
- Skär ett kryss i kakorna med hjälp av en vass kniv, t.ex. en grillkniv, även här hjälper det lite om man har mjöl på kniven. Ta sedan en gaffel och gör prickar i kakorna
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
skriven
Ser gott ut!:D aldrig ätit de utan mjölk :o