Kycklinglevergryta med bacon och champinjoner

Idag testade jag för första gången att laga min favoriträtt, det vill säga pappas kycklinglevergryta. Var lite orolig att det skulle smaka annorlunda med havregrädde, men det blev faktiskt väldigt gott! Dock går det inte att jämföra med pappas, den kommer nog alltid vara bäst! 
 
Ingredienser (4 portioner):
  • 450g kycklinglever
  • 1 paket bacon
  • 6 normalstora champinjoner
  • 1 iMat matlagningsgrädde 
  • 1½ hönsbuljong
  • Mjölkfritt margarin eller olja
  • Salt 
  • Peppar 
Till servering:
  • Jasminris 
 
Gör såhär:
  1. Dela leverbitarna på hälften, skär bacon och champinjoner i lagom stora bitar.
  2. Bryn lever, bacon och champinjoner i mjölkfritt smör eller margarin till levern fått färg runt om.
  3. Tillsätt iMat och hönsbuljong, krydda med salt och peppar och låt koka på svag värme medans du kokar ris! 

Kommentera här: