Lax och spenatpaj
Pajdeg (4 portioner):
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
Fyllning:
- 4 Laxfileer
- 600 g Babyspenat(färsk/tinad)
- ½ Rödlök
- 4 Ägg
- ca 4 msk Dill
- Salt
- Peppar
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt 3 matskedar vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
- Blanda ägg, dill salt och peppar i en skål. Skär laxen i små kuber och hacka löken, varva sedan spenaten med laxen och löken pajskalet, och häll till sist äggblandningen över fyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
skriven
Mums! :)