Mormors underbara knäckebröd
Mjölk och glutenfria knäckebröd!
Ingredienser:
- 2 dl Majsmjöl
- 1/2 dl Linfrön
- 1 dl Sesamfrön
- 2/3 dl Solroskärnor
- 1/3 dl Pumpakärnor
- 1/2 dl Olivolja
- 2 dl Kokande vatten
- Flingsalt
Gör såhär:
- Rör ihop mjöl, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, pumpakärnor och olivolja. Tillsätt sedan det kokande vattnet och vänd runt tills smeten blir smidig.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bre ut jämnt över hela med hjälp av en slickepott, så att det blir ett par mm tjockt.
- Gör sedan försiktigt mönster i smeten med hjälp av slickepotten, så att det blir lättare att bryta knäckebrödet i bitar sedan.
- Krossa knappt en näve flingsalt över och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 1h och 20 min på 150 grader.
skriven
Så gott <3